Botrányt csinált Kanadában egy magyar diplomata – videó

Oláh Lajos, Magyarország ottawai nagykövetségén szolgáló diplomatája Montrealban, egy kerekasztal-beszélgetésen sajátos módon próbálta megvédeni a magyar kormányt az "ott elhangzott hazugságoktól". A résztvevőknek nem tetszett a produkció, a diplomata kirohanásáról videofelvétel is készült.

Kerekasztal-beszélgetést szervezett Montrealban kedd estére Göllner András, a Kanadai Magyar Demokratikus Charta (KMDC) alapítója, és azon részt vett Kim Lane Scheppele, a Princeton Egyetem professzora, valamint Bozóki András, a Közép-európai Egyetem (Central European University, CEU) oktatója. A beszélgetésen részt vett Oláh Lajos, a magyar kormány kanadai diplomatája is.

A vitaest a magyar jogállamiság helyzetét vizsgálta, illetve azt, hogy az Európai Uniónak egyáltalán milyen mechanizmusai vannak, ha az egyik tagállamban sérül az alkotmányos demokrácia – írja a Kanadai Magyar Hírlap.

Oláh Lajos, a magyar kormány ottawai diplomatája azonban nem értett egyet a többi résztvevővel, kikelt magából a kerekasztal-beszélgetés végén. Kirohanásáról videó is készült.

A kerekasztal végén kérdéseket lehetett feltenni az ott jelenlévőknek. A diplomata kifejtette, hogy nem kérdései vannak, hanem a magyar kormány álláspontját akarja ismertetni.

Oláh Lajos a beszélgetésen elmondta, hogy az előadók hazudnak a magyar kormányról, nem tetszett neki, hogy a magyar kabinet képviselője nélkül folytatták le a beszélgetést. A diplomata hozzátette, tisztességtelen volt az eljárás, hogy démonizálni próbálták a kormányt, és hazugságokat állítottak róla.

A vita lezárása után Oláh közölte a szervezőkkel, hogy ami az este elhangzott Magyarországról, az mind hülyeség volt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.