A terroristák is kaptak a kurdoknak küldött fegyverekből

Az amerikai védelmi minisztérium bejelentette, vizsgálja azt a videót, melyet az Iszlám Állam (IS) hozott nyilvánosságra. A felvételen az IS katonái láthatók, amint éppen olyan amerikai fegyvereket pakolnak, melyeket az USA eredetileg a kurd harcosoknak küldött.

Hétfőn 27 fegyvert, lőszert és más harcászati eszközöket tartalmazó csomagot dobtak le, hogy Kobane ostromában segítsék a pesmergákat. A Pentagon szóvivője szerint a csomagok nagy része jó kezekbe került. A kurd erők a BBC szerint Kobane nagy részét ellenőrzésük alatt tartják, de a dzsihádista csoport továbbra is fenyegetést jelent.

Hétfőn az IS minden fronton heves támadást indított két napnyi csend után, mikor úgy tűnt, a város védőinek sikerült visszaszorítaniuk őket.

John Kirby, a Pentagon szóvivője szerint az amerikai légicsapások és a kurd szárazföldi erők sakkban tartják az Iszlám Állam csapatait.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja jelentésében azt írta, kedden 30 dzsihadista és 11 kurd halt meg a keddi harcokban. Az IS azonban még erősítést is hozott – állítja a szervezet.

Kobanéban hetek óta folynak a harcok. Nagy változást idézett elő Törökország bejelentése, mely szerint átengedi a szíriai határon a kurd pesmergákat, hogy az IS ellen harcoljanak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.