A dalai láma szerint csak átmenetileg kell befogani a menekülteket

A menekülteket csak átmenetileg kellene befogadni, és ügyelni kell arra, hogy Németország ne váljék arab országgá - mondta a dalai láma egy szerdai német lapinterjúban.
Tibet száműzetésben élő vallási vezetője a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című lapban megjelent interjúban az európai menekültválságról szólva hangsúlyozta: "fájdalmat érzünk, amikor tekintetünket a menekültek, különösen a gyerekek és a nők felé fordítjuk", és mindenki köteles segíteni, akinek jobb sors jutott.

Azonban "időközben túl sokan lettek", és "Európa, például Németország nem válhat arab országgá", hiszen "Németország Németország" - tette hozzá, a FAZ szerint nevetve.

A menekültek már olyan sokan vannak, hogy nehéz a segítség gyakorlati kivitelezése, és "erkölcsi értelemben is úgy gondolom, hogy ezeket a menekülteket csak átmenetileg kellene befogadni". Azt a célt kell kitűzni, hogy térjenek vissza, és segítsenek hazájuk újjáépítésében - mondta a dalai láma.

Arra a kérdésre, hogy miként értékeli az erősödő európai iszlámellenes hangulatot, azt mondta, hogy "muzulmán személyek és kis csoportok öldöklik egymást országaikban", és ők "nem képviselik az egész iszlámot és az összes muzulmánt".

Hozzátette, hogy a szeretet a legfőbb üzenet valamennyi vallásban, "gonosz emberek" pedig a buddhistáknál, a keresztények között, a zsidóknál és a hinduk soraiban is vannak.

"Nem lenne szabad elítélnünk az egész muzulmán világot szomorú események alapján, amelyek csekély számú muszlim miatt történtek meg" - emelte ki a vallási vezető.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.