A Bibliát is bevetette az uniós biztos

Bibliai példázattal győzködte a román kormányt az uniós források lehívásának felgyorsítására az Európai Unió regionális politikáért felelős biztosa.

Corina Cretu a kis- és közepes vállalatok finanszírozásáról szervezett, csütörtöki bukaresti konferencián „határozottan felkérte" a román kormányt, hogy a 2014-2020-as költségvetési ciklusban használjon fel a korábbinál kétszer több uniós pénzügyi forrást.

Az uniós biztos bevallotta, hogy az értekezletet megelőző este hosszú órákon át kereste az érveket, míg eljutott Máté evangéliumáig, abban is a talentumokról szóló példabeszédhez. Ezt idézve biztatta a kormányt, hogy az uniós pénzügyi eszközök segítségével okosan kamatoztassa a rendelkezésére álló forrásokat ahelyett, hogy állami garanciákkal elásná a kevéske talentumát.

Cretu – aki egyébként a Romániában kormányzó Szociáldemokrata Párt EP-képviselője volt, mielőtt Jean Claude Juncker vezette Európai Bizottság tagjává választották – vállalkozóbarát lépésekre ösztönözte a bukaresti kabinetet.

A kis- és középvállalkozások fontosságát hangsúlyozva, a Román Nemzeti Bank adataira hivatkozva rámutatott: a cégek mindössze 20 százaléka fordult kölcsönért a bankokhoz, holott a kis- és közepes vállalatok köztudottan csakis hitelek útján tudnak fejlődni.

Románia a 2007-2013 közötti időszakra elkülönített uniós alapok mindössze felét (52,59 százalékát) tudta lehívni az illetékes tárca napra kész adatai szerint.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.