'Törvényen, nőkön erőszakot kell tenni'

A törvények azért vannak, amiért a nők: hogy erőszakot tegyünk rajtuk – mondta a külhoni spanyolok szervezetének elnöke egy jobbára nőkkel tartott rendezvényen. Egy napig maradt a posztján, a kinevezését alá sem írta az illetékes miniszter (történetesen szintén nő).

José Manuel Castelao galíciai néppárti politikus a hét elején került a külföldön élő spanyolok ernyőszervezetének élére – emlékeztet az El País. Az egyik első összejövetelen egy oktatási kérdésről kellett volna szavazniuk, de egyvalaki hiányzott. "Csak kilencen vagyunk? Na nem baj, írjunk tízet, a törvények úgyis azért vannak, mint a nők, hogy erőszakot tegyünk rajtuk", mondta a jelenlévők szerint.

A nők megütközéssel néztek rá, mire Castelao azonnal elnézést kért, mondván, nem így értette a dolgokat. Hogy pontosan mit akart mondani, az máig nem derült ki. A 71 éves politikus – aki 2005 és 2009 között a spanyol Néppárt színeiben a galíciai parlament képviselője volt – egy nap múlva lemondott friss posztjáról. Ám nem a kitört botrány, hanem személyes okok miatt – állította. Azóta nyilvánosan is elnézést kért, de a kedélyek nem nyugodtak meg.

"Ilyeneket nem hogy mondani, még gondolni is barbárság" – vélekedik Franciso Ruiz Vázquez, aki a hét elejéig a külföldön élő spanyolok szervezetének élén állt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.