'Orbán bolsevik, fasiszta vagy náci'

És ebben rokon Traian Basescu román elnökkel – állítja Victor Ponta, a román szociáldemokraták vezetője, aki szerint a két politikus azért támogatja Tőkés László új pártját, hogy az RMDSZ-t gyengítse, és az többé ne juthasson be a bukaresti parlamentbe.

Victor Ponta, a román Szociáldemookrata Párt (PSD) elnöke szerint Traian Băsescu román államfő és Orbán Viktor magyar miniszterelnök között az a hasonlóság, hogy mindketten „bolsevik, fasiszta vagy náci” elveket vallanak, és közös céljuk a romániai magyar közösség megosztása, az RMDSZ gyengítése. „Traian Băsescu elnöknek és Magyarország kormányfőjének, Orbán Viktornak van egy közös stratégiája, mégpedig a romániai magyarság megosztása tekintetében. (...) Ez Románia-ellenes és Románia érdekeivel ellentétes stratégia. Közös bennük, hogy bolsevik vagy fasiszta vagy náci, mind egyremegy, elveket vallanak” - nyilatkozta Ponta szerdán, Pitesti-en tartott beszédében.

A szociáldemokraták elnöke úgy véli, hogy mind Traian Băsescu, mind Orbán Viktor azért támogatja Tőkés László új pártját, hogy az RMDSZ-t gyengítse, s az ne jusson be többé a parlamentbe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.