"Házi négernek" nevezte Obamát az al-Kaida második számú vezetője

"Házi négernek" nevezte és óva intette az afganisztáni csapaterősítéstől Barack Obamát, az Egyesült Államok megválasztott elnökét az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat második számú vezetője.

Iszlamista honlapokon szerdán közzétett, legújabb hangüzenetében Ajman az-Zavahri keményen bírálta Obamát, aki szerinte "szöges ellentéte az olyan tisztességes fekete amerikaiaknak", mint Malcolm X, az 1960-as évekbeli afroamerikai polgárjogi harcos.

A megválasztott amerikai elnököt Condoleezza Rice amerikai külügyminiszterrel és Colin Powell-lel, a külügyi tárca volt vezetőjével együtt "házi szolgáknak" - az arab szöveg angol fordítása szerint "házi négereknek" - nevezte. Figyelmeztette Obamát, hogy ne folytassa azt a politikát, amelyet George W. Bush követett Irakkal és a muzulmán világgal szemben, különben elbukik.

A megválasztott amerikai elnök terve, hogy Irakból csapatokat vezényel át Afganisztánba, kudarcra van ítélve, mert az afgánok ellenállnak majd - tette hozzá. Felszólította a muzulmánokat, hogy folytassák támadásaikat a "bűnös Amerika" ellen. Amiatt is ostorozta Obamát, hogy muzulmán gyökereinek hátat fordítva Izraelt támogatja.

A körülbelül 11 perces hangfelvétel alatt állóképek láthatók Zavahriról, az imádkozó Malcom X-ről és Obamáról, amint kipával a fején zsidó vezetőkkel találkozik. Ez volt az al-Kaida-vezető első üzenete Obamának az amerikai elnökválasztás óta.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.