'Egyetlen magyar szavazat se vesszen el'

A Magyar Koalíció Pártjának Országos Tanácsa levélben tett javaslatot választási koalíció megkötésére a Bugár Béla vezette Hídnak.

„Az MKP az előrehozott választással kapcsolatban tudomásul veszi a Most-Híd határozatát, amely kizárja a közös koalíció kialakításának a lehetőségét. Ezt a döntést elsietettnek tartjuk, hiszen anélkül született, hogy sor került volna – programegyeztető párbeszédre és választóink véleményének meghallgatására. Annak érdekében, hogy egyetlen magyar szavazat se vesszen el, a Magyar Koalíció Pártja továbbra is nyitott a választásokon való együttműködés feltételeinek megtárgyalására. Mindennemű együttműködést csakis az egyenrangú partneri viszony alapján vállalunk fel“ – olvasható a levélben.

Lapunk megkeresésére Bugár Béla kifejtette: – Mi már október 22-én elmondtuk, hogy van lehetőség az együttműködésre. Most megállapíthatjuk, hogy végre az MKP is látja ennek szükségességét. Levelükre e héten, a pártelnökség ülése után válaszolunk – közölte a pártelnök.

A pozsonyi Új Szó hétfői kommentárjában elemezte az MKP meglepő pálfordulását, hiszen eddig nemzetárulónak, az önfeladás pártjaként bélyegezték meg a Hidat, amellyel a magyar kormánypárti politikusok sem álltak szóba. Mielőbb tisztázni kellene, hogy paradigmaváltás vagy a szlovákiai magyarok újabb megvezetésének szándéka áll-e az MKP váratlan javaslata mögött – teszi fel a kérdést Barak László, a szerző.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.