’Biztonsági okok’ miatt lesznek zárva az amerikai nagykövetségek

Zárva tart több amerikai nagykövetség vasárnap „közelebbről meg nem határozott biztonsági okok miatt”, közölte az amerikai külügyminisztérium csütörtökön.

Több amerikai nagykövetség, amely rendesen vasárnap is nyitva van, augusztus 4-én zárva tart „közelebbről meg nem határozott biztonsági okok miatt”, írja a Reuters. A CBS News közölte, hogy egy titkosszolgálati értesülés szerint az al-Kaida merényletet tervez amerikai diplomáciai célpontok ellen a Közel-Keleten, illetve muzulmán országokban, ezért van szükség a bezárásokra.

- A külügyminisztérium arra utasított bizonyos nagykövetségeket, hogy függesszék fel a munkát vasárnap. A döntést biztonsági okok miatt, elővigyázatosságból hoztuk meg – mondta a riportereknek a külügyi szóvivő.

Több városban nyitva tartanak a nagykövetségek vasárnap is, például Kairóban, Bagdadban és Abu Dzabiban. A CBS News szerint beszüntethetik a munkát Izraelben, Jordániában, Líbiában, Szaúd-Arábiában és Afganisztánban lévő kirendeltségeken is.

Az USA tavaly óta szigorúbban odafigyel a nagykövetségeket és a konzulátusokat érintő biztonsági intézkedésekre. 2012. szeptember 11-én iszlamisták merényletet követtek el a bengázi nagykövetség ellen, a támadásban életét vesztette a nagykövet és három másik amerikai diplomata is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.