’Az USA keresztes cionista háborút folytat’

Ajman al-Zavahiri al-Kaida vezér szerint az Egyesült Államokban készült Mohamed-ellenes film azt mutatja, hogy az USA „keresztes cionista” háborút folytat a muzulmánok ellen, ezért felszólított mindenkit, hogy folytassák az amerikai nagykövetségek elleni tüntetést.

A videóban Zavahiri – aki Oszama bin Laden halála után lett a terrorszervezet vezetője  – dicséretre méltónak tartotta az USA bengázi nagykövetsége elleni támadást, amelyben az amerikai nagykövet és másik három diplomata meghalt. Zavahiri felszólította a merényletben és a tüntetésen részt vevő „szabad és kiváló fanatikus muzulmánokat”, hogy „folytassák az ellenállást az iszlámot és a muzulmánokat támadó amerikai keresztes cionisták agressziójával szemben.”

Bin Laden és al Zavahiri
Osama bin Laden (L) sits with his adviser and purported successor Ayman al-Zawahiri, an Egyptian linked to the al Qaeda network, during an interview with Pakistani journalist Hamid Mir (not pictured) in an image supplied by the respected Dawn newspaper November 10, 2001. Al Qaeda's elusive leader Osama bin Laden was killed in a mansion outside the Pakistani capital Islamabad, U.S. President Barack Obama said on May 1, 2011. REUTERS/Hamid Mir/Editor/Ausaf Newspaper for Daily Dawn (AFGHANISTAN - Tags: POLITICS CONFLICT IMAGES OF THE DAY)

Az al-Kaida vezetője szerint az amerikaiak a szólásszabadság nevében engedélyezték a film terjesztését, azonban ezeket az értékeket nem tartják szem előtt a guantánamói börtönben, Irakban és Afganisztánban.

Barack Obama amerikai elnök elítélte a Mohamed prófétát gúnyoló amatőr filmet, de az USA nem tudja betiltani a felvételt anélkül, hogy megsértenék a szólásszabadság alkotmányos jogát.

Zavahiri keményen bírálta Obamát, amikor annak idején az elnökválasztást megelőző konvención Jeruzsálemet Izrael fővárosának nevezte. Ez és 2008-as látogatásakor a Siratófalnál elmondott imái a hitszónok szerint azt jelentik, hogy a muzulmánoknak az Egyesült Államok vezette "keresztes cionista háborúval" kell szembenézniük.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.