'Az olaszok olyanok akarnak lenni, mint én'

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök büszke kormányának első 14 hónapjára, és úgy véli, hogy a magánélete körül csapott botrányok nem csorbították a népszerűségét. Sőt.

- Kedveltségi mutatóm 70 százalék körül mozog, nincs megbánnivalóm. Az olaszok többsége szívesen lenne olyan, mint én, s egyetért a viselkedésemmel. Ők tudják, hogy Silvio Berlusconi megvédi őket azoktól, akik adózás szempontjából rendőrállammá  alakítanák Itáliát - jelentette ki a kormányfő hétfőn a saját tulajdonában lévő Canale 5 tv-adónak.

"Az olaszok nem olyan ostobák, mint azt a baloldal gondolja, és inkább az én kormányomat választják" - hangoztatta Berlusconi. Egyúttal vitatta, hogy Olaszországban nem létezne sajtószabadság, mert ő (Mediaset nevű sajtóbirodalma révén) monopolizálja a televíziót. "Az, hogy nálunk nem létezne médiaszabadság, a kommunista és katolikus-kommunista kisebbség által terjesztett vicc, holott ez a kisebbség ellenőrzi az Olaszországban kiadott újságok 90 százalékát" - jelentette ki a miniszterelnök. A média szabadsága nem jelenti a rágalmazás és a szidalmazás szabadságát - tette hozzá.

Berlusconi egy 2006-ban elhíresült megjegyzésében frappánsan „fasznak” nyilvánította a baloldali szavazókat (Sono coglioni quelli che votano a sinistra). Ezt ünneplendő a baloldal Fasz vagyok (Sono un coglione) címmel akkor blogot is indított.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.