„A magyar kormány hibázott, amikor bedőlt Aliyevnek”

Az Európai Parlament emberi jogi bizottsága csütörtökön foglalkozik Ramil Safarov kiadatásának ügyével - közölte egy örmény hírportállal Ulrike Lunacek, a bizottság osztrák tagja.

A news.am internetes hírügynökség idézte hétfőre virradóra a képviselőnőt, aki szerint a testület követelni fogja az azeri hatóságoktól, hogy fosszák meg Safarovot hősi címétől, és vegyék őrizetbe. Lunacek szerint a magyar parlamentnek és a kormánynak írásos magyarázatot kell követelnie Bakutól arra, hogy miért szegte meg ígéretét.

A magyar kormány hibát követett el azzal, hogy hitt az azeri ígéreteknek, Ilham Aliyev államfő és az azeri hatóságok pedig felelősek a térségben kialakult feszültségért, és szembemennek az európai értékekkel egy gyilkos dicsőítésével, előléptetésével - tette hozzá az EP-képviselő.

Lunacek neve februárban lett ismert Magyarországon, amikor Bayer Zsolt az EchoTV egyik műsorában „ótvar, hazug idiótának” titulálta a képviselőnőt, amiért a politikus asszony azt állította, hogy a január 21-én tartott budapesti békemenetben EU-ellenes, antiszemita plakátok is feltűntek. Bár Bayer később bocsánatot kért a szerinte „csúnya jelzőkért”, Lunacek áprilisban az NMHH-ig vitte az ügyet, és rágalmazás miatt hatósági felügyeleti eljárás lefolytatására kérelmet nyújtott be a Médiatanácshoz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.