63 elrabolt nő menekült meg a Boko Haramtól

A múlt hónapban elrabolt hatvanhárom nő és gyermek szabadult ki és tért vissza falujába – állítja egy biztonsági forrás és a helyi rendfenntartó erők - írja a CNN.

A túszokat június 18-án a Nigéria északkeleti csücskében lévő Borno tartományból vitték el egy négynapos megszállás során, amelyben 30 férfit megöltek és a falut is teljesen felégették a szervezet emberei.

Egy helyi polgárőr szerint a nők akkor menekültek el még pénteken a táborból, mikor fogvatartóik elhagyták a tábort, hogy támadást intézzenek a Damboa városa (Borno déli-közepén található) közelében az ottani katonák és rendőrök ellen. A Boko Haram a hírek szerint összes emberét erre az akcióra összpontosította, egyedül hagyva a nőket a táborban.

„ A hölgyek felismerték a lehetőséget és elmenekültek, mikor rájöttek, hogy teljesen egyedül vannak. De még így is hiányzik öt nő – köztük egy nemrég megszült anya."

Még mindig azt feltételezik, hogy a Boko Haram fogva tartja azt a 200 diáklányt, akiket április 14-én raboltak el Chibokból.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.