57 tálib lázadót öltek meg pakisztániak

A pakisztáni biztonsági erők fokozták a szélsőséges tálib lázadók elleni offenzívájukat a tálibok két nappal ezelőtti pesavari iskolai mészárlása után, és 57 lázadót öltek meg – közölte a hadsereg csütörtökön.
A közlés szerint a légierő harci gépei az éjjel az iszlamista lázadók húsz állására mértek csapást Haibár törzsi területen. Ezzel párhuzamosan a szárazföldi erők folytatták behatolásukat az afganisztáni határnál húzódó Tirah-völgybe, ahol igen tevékenyek az al-Kaida terrorhálózattal együttműködő szélsőséges csoportok.

Szerdán háromnapos gyász kezdődött Pakisztánban a pesavari terrortámadásban megölt katonaiskolás gyermekek és tanáraik emlékére. A brutális támadásban csaknem 150-en haltak meg, közülük több mint 130 gyermekek, a sebesültek száma pedig meghaladta a 250-et. A pakisztáni kormány azt is bejelentette, hogy terrorizmus bűntette esetén ezentúl nem érvényesíti a halálbüntetésre vonatkozó moratóriumot, és megkezdik a már meghozott halálos ítéletek végrehajtását – írja a Híradó.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.