43 halott egy mexikói bandaháborúban

A mexikói Tanhuato városában csaptak össze a rendfenntartó erők és a szomszédos állambeli Új Generáció nevű drogkartell fegyveresei pénteken.

Monte Alejandro Rubido nemzetbiztonsági megbízott sajtótájékoztatóján közölte, hogy a Michoacan állambeli Tanhuatóban egy szövetségi rendőrtiszt életét vesztette, egy pedig megsérült a háromórás tűzharcban, mely során a biztonsági erők az Új Generáció nevű drogkartell 42 tagjával végeztek, három fegyverest pedig letartóztattak.

Salvador Jara, Michoacan állam kormányzója megerősítette az információt. Egy interjúban azt mondta, nagyon valószínű, hogy a szomszédos, Jaliszkó állambeli Új Generáció fegyveresei nyitottak tüzet a rendőrökre. A hatóságok csütörtökön kezdtek nyomozni, miután értesítették őket, hogy fegyveresek megszálltak egy farmot – írja a CNN.

A biztonsági erők azonnal erősítést kértek, egy rendőrségi helikopter is a helyszínre érkezett, ekkor a fegyveresek szétszóródtak a 112 hektáros területen. A rendőrség végül több járművet lefoglalt, köztük hat abban a raktárban volt, amely a tűzharc során kigyulladt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.