38 embert ölt meg a Rammasun

Harmincnyolcan életüket vesztették és nyolcan eltűntek a Fülöp-szigeteken az idei év eddigi legerősebb tájfunja következtében az elmúlt napokban.
A Rammasun névre keresztelt vihar elől több mint félmillió embert kellett kitelepíteni otthonából. A tájfun hétezer házat elpusztított, további 19 ezret megrongált, és a szántóföldeken is jelentős anyagi kárt okozott a hatóságok csütörtöki közlése szerint.

Az ország legnagyobb szigetén, a 48 millió lakosú Luzonban csütörtökön csak a háztartások felében sikerült helyreállítani az áramellátást.

A vihar az elmúlt két napban fákat tépett ki gyökerestül, háztetőket sodort el és jelentős áramkimaradásokat okozott a délkelet-ázsiai országban. A Fülöp-szigetek keleti régióiban tovább nehezítette a viharral való szembenézést, hogy azok a területek még mindig nem tették túl magukat a Haiyan tájfun tavaly novemberi pusztításán, amely több mint hatezer emberrel végzett és teljes városokat tett a földdel egyenlővé.

A mostani tájfun halálos áldozatainak többségét kidőlő fák, villanypóznák, illetve leomló házfalak nyomták agyon.

A százmilliós lakosságú Fülöp-szigetekre egyébként átlagosan húsz erős vihar csap le évente, ezzel az ország a világ egyik legveszélyesebb helye ebből a szempontból. A jelentős pusztítás ellenére a Rammasun egyébként csak az ötfokozatú viharskála első, illetve második fokát érte el az elmúlt napokban. A Haiyan ezzel szemben minden idők egyik legerősebb szárazföldet ért tájfunja volt, az ötödik fokozatot is elérte erőssége -írja a hirado.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.