Harmincan erőszakolták meg a lányt, aztán a videót feltették az internetre

Brazília sokk alatt áll. Az erőszaktevők között valószínűleg ott volt az áldozat barátja is.

Harminc férfit köröznek Rio de Janeiróban egy lány megerőszakolása miatt, miután az incidensről készült videó felkerült az internetre. Az ügyről egyelőre annyit tudni, hogy a lány szombat este elindult a barátjához, de másra nem emlékszik, egy filmszakadás után vasárnap tért magához. Meztelen volt, a testét sebek borították. Egy nappal később jött rá, hogy mi történhetett, akkor, amikor a megerőszakolásáról készített 40 másodperces videót az egyik erőszaktevő feltette az internetre – írja a BBC. Mire a felvételt eltávolították a világhálóról, rengeteg nőgyűlölő hozzászólás gyűlt össze alatta.

A nőjogi szervezetek hevesen tiltakoznak, elindult egy kampány is, amely „a nemi erőszak kultúrájára” akarja felhívni a figyelmet. Az eset miatt az ENSZ nőügyi szervezete is felszólította a brazil hatóságokat, hogy vizsgálják ki az ügyet.

A lány barátja szintén a rendőrségi hajtóvadászat célpontja, ellene is elfogatóparancsot adtak ki.

A statisztikák szerint Brazíliában tavalyelőtt összesen 47 636 nemi erőszakról tettek bejelentést, de a becslések szerint ez csak az esetek mindössze 35 százalékát jelenti.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.