25 szlovákiai rendőr indult Magyarország déli határához

Hétfőn délelőtt ünnepélyesen elbúcsúztatták azt a 25 szlovákiai rendőrt, akik augusztus végéig, szükség esetén akár ennél tovább is segít Magyarország szerbiai határszakaszának őrzésében, az illegálisan behatoló migránsok feltartóztatásában, hazai, továbbá cseh, osztrák és lengyel társaikkal együtt. Robert Kalinák belügyminiszter emlékeztette őket arra, hogy tavaly 300 kollégájuk szolgált Magyarországon, Szlovéniában, Macedóniában, valamint a Frontex kötelékében Olaszországban és Görögországban.

"Helytállásuk példamutató volt, osztatlan elismerést szereztek, missziójuknak kiváló eredményekkel tettek eleget" - mondta a tárcavezető. Bejelentette azt is, hogy rövidesen szlovákiai rendőrök indulnak Macedóniába.

Magyarország déli határához érkező, angolul vagy magyarul beszélő szlovákiai rendőröket pisztollyal, gázspray-vel, gumibottal és bilincsekkel, valamint éjjel látó készülékekkel szerelték fel. A szolgálat teljesítéséből adódó juttatásokat a szlovák fél, ellátásukat pedig a fogadó ország fedezi - tájékoztatta lapunkat Denisa Baloghová rendőrségi szóvivő.

A visegrádi partnerek segítségét az elmúlt hónapban Orbán Viktor kérte a V4-nek varsói csúcstalálkozóján, 20 osztrák rendőr kiküldéséről pedig a magyar kormányfő és Christian Kern kancellár egyezett meg budapesti tárgyalásuk során.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.