22 embert öltek meg Kenyában

Fegyveresek egy kereskedelmi központot és egy rendőrséget támadtak meg Kenyában kora vasárnap. A támadásokban legalább 22-en meghaltak – írja a CNN.

A kenyai Vöröskereszt szerint legalább 13-an haltak meg, mikor éjfélkor tüzet nyitottak Hindiben, a népszerű turistaközpont, Lamu partjai mellett. Hindi Mpeketoni közelében található, ahol múlt hónapban támadók emberek tucatjait ölték meg.

A második, esti csapásban kilenc embert öltek meg egy rendőrségen Gambában, az ország északi részén. Egy embert kórházba vittek, mások eltűntek – állítja a Vöröskereszt.

A támadásokért az al-Shabaab iszlám terrorszervezet vállalta a felelősséget. A csoport ötven ember halálát ismerte el és további merényletekre figyelmeztetett.

„A harcosaink sértetlenül tértek vissza a támadásokból." – mondta az egyik szóvivőjük.

A támadások jócskán betettek a kenyai turizmusnak. Májusban százakat menekítettek ki a kenyai partokról, miután USA és Anglia kiemelten veszélyesnek minősítette az országot.

A kenyai hadsereg 2011-ben ment Szomáliába, hogy ott harcoljon az al-Shabaab ellen, akiket turisták elrablásával vádoltak.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.