Kommunikációs hadviselés?

Azerbajdzsán budapesti nagykövetségének küldött keddi üzenetében az ASALA (Titkos Örmény Hadsereg Örményország Felszabadításáért) azeri diplomaták meggyilkolását, tömeges kivégzését helyezte kilátásba megtorlásul Ramil Safarov szabadon bocsátásáért.

A 70-es években az egyik legaktívabb örmény terrorszervezetként ismert ASALA korábban 43 török diplomatát gyilkolt meg, bosszúból az első világháború idején Törökország által elkövetett népirtásért. Keddi üzenetében a szervezet nevében e véres gyakorlat folytatását helyezik kilátásba ismeretlenek. Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő azonban rámutatott: az ASALA már sok éve nem működik, és nem is tartja valószínűnek, hogy újraszervezzék.

– Örményországnak és az örmény népnek nem áll érdekében terrorcselekményekkel felhívni magára a figyelmet. Jelenleg a világ egyik legerősebb, legbefolyásosabb lobbicsoportja az örmény. Terrortámadásokkal, politikai, etnikai gyilkosságokkal épp azt veszítenék el, ami számukra a legfontosabb, a legnagyobb erőt adja: a világ legtöbb országának szimpátiáját – szögezte le Nógrádi. Szerinte az azerbajdzsáni diplomaták meggyilkolásával való fenyegetőzés inkább csak egy verbális háború része, semmint valóságos fenyegetés.

Mint Garamvölgyi László szóvivőtől megtudtuk, a rendőrség a fenyegetés hírére azonnal megerősítette Azerbajdzsán budapesti nagykövetségének védelmét, noha azt a Magyarországon dolgozó azerbajdzsáni diplomaták nem kérték.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.