Szabadlábra helyezték Dominique Strauss-Kahnt

Hazugságok sora derült ki Nafissatou Diallóról, arról guineai származású szobalányról, aki szexuális erőszakkal vádolta meg Dominique Strauss-Kahnt, s ezzel a Nemzetközi Valutaalap (IMF) főnökének bukását okozta. A The New York Times (NYT) terjedelmes cikkben tárta fel a nyilvánosság elől elzárkózó nő előéletét, s nem éppen mintaalkalmazottként festik le a nőt.

Azzal pedig, hogy megkérdőjeleződött a felperes szavahihetősége, könnyen megdőlhet a korábban a francia szocialisták 2012-es államfőjelöltjének tartott Strauss-Kahn elleni hét pontból álló vádirat. Lapzártakor érkezett hír: az ügyészség a neve kezdőbetűi után DSK-nak nevezett politikust feltétel nélkül szabadlábra helyezte, megszüntette a lakhelyelhagyási tilalmat, és visszakapta a feltételes szabadlábra helyezés kauciójaként letett több millió dollárt is – írta az AP.

Amennyiben a vádakat is ejtik ellene, francia elemzők szerint nem kizárt, hogy Strauss-Kahn mégiscsak ringbe száll az Élysée-palotáért. Bár Franciaországban a politikusok házasságon kívüli szexuális kapcsolatai nem számítanak főbenjáró bűnnek, DSK nemzetközi megítélésének nem tettek jót a nőkhöz fűződő viszonyairól árulkodó leleplezések. A 2012-es francia elnökválasztás jelöltjei július 13-ig nyújthatják be az induláshoz szükséges dokumentumokat. A szocialisták közül eddig Martine Aubry közölte indulását. Több francia elemző szerint nem kizárt, hogy DSK a lassú visszatérést választja, és Aubryt fogja támogatni.

Ami az Egyesült Államokba 2002-ben bevándorolt Diallo lelepleződött hazugságait illeti, ezek egyike, hogy Guineában csoportos nemi erőszak áldozata lett volna, illetve megcsonkították nemi szervét. Kiderült, hogy legalább öt mobiltelefon-előfizetés van a nevén, ezek összesített számlaértéke meghaladja a New York-i Sofitel hotelben kapott szobalányi fizetését. A Strauss-Kahn által a sérelmére elkövetett állítólagos nemi erőszak ügyében nyomozóknak viszont azt vallotta, hogy csak egy mobiltelefonja volt.

Kitudódott, hogy Diallo kapcsolatban áll egy férfival, akit 180 kiló marihuána birtoklása miatt tartóztattak le. Amikor egy nappal a szállodai lakosztályban történt szexuális agresszió után telefonon beszélt az előzetesben ülő illetővel, akkor tett először említetést a volt francia pénzügyminiszter elleni nemi erőszak vádjáról. A szobalány a férfit a vőlegényének nevezte, ugyanakkor tagadta, hogy tudomása lett volna azon dollárszázezrekről, amelyeket az illető két év alatt megforgatott menyasszonya bankszámláján.

Kenneth Thompson, Diallo ügyvédje szerint az ügyfelével kapcsolatos sajtóértesülések semmit sem változtatnak azon, hogy Strauss-Kahn erőszakkal kényszerítette szexuális aktusra a szobalányt. A volt IMF-vezér nem vallotta magát bűnösnek. Valami volt közöttük, mert a férfi spermájának nyomait kimutattták a nő ruházatán. Szintén meglepő fordulat, hogy péntekre újabb meghallgatást tűztek ki az egyre szövevényesebb ügyben.

Dominique Strauss-Kahn a bíróság előtt
Dominique Strauss-Kahn a bíróság előtt
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.