Szalonnás zsömle a palotában

Óriási meglepetést okozott szombaton Vilmos és Kate, amikor nászéjszakájukat követően bejelentették, „nem indulnak el azonnal nászútra, hanem egy magánjellegű hétvégét követően a herceg visszatér munkahelyére, ahol mentőhelikopter-pilótaként dolgozik”.

Károly és Vilmos herceg londoni rezidenciájának, a Cla rence Housenak a szóvivője nyomatékosan kérte az újságírókat, hogy sem a rövid kikapcsolódáson, sem a külföldre tervezett kéthetes nászúton ne zavarják meg nyugalmukat. Az udvari tudósítók arra tippeltek, hogy a fiatalokkal délben felszállt helikopter úti célja Balmoral, II. Erzsébet skóciai kastélya volt. A Clarence House szóvivője szerint az Anglesey-ba, Vilmos munkahelyére való visszatérés „módot ad arra, hogy feldolgozzák az esküvő tapasztalatait és a nászút előtt megnyugodjanak a kedélyek”.

A hétvégi lapok nagy terjedelemben számoltak be a Buckingham-palotában rendezett 650 fős kora délutáni fogadásról, majd a késő esti 300 fős vacsoráról és táncmulatságról. Vilmos, Károly, Harry ésMikeMiddleton beszéde egyaránt tréfás volt, felidézve az újdonsült házasok gyermekkorát és kora ifjúságát. Vilmos herceg feleségét „sziklájának” nevezte, aki mindazt a normalitást és biztonságot nyújtani képes számára, amire mindig is vágyott. Vilmos öccse, Harry felidézte édesanyjuk, az 1997-ben autóbalesetben elhunyt Diana emlékét, aki szerinte nagyon büszke lett volna fia választottjára.

A svájci származású mesterszakács, Anton Mosimann által kreált vacsorát követően a palota diszkóvá átalakított tróntermében hajnalig tartott a tánc.

A palota kertjében reggel 3 órakor tartott tűzijáték előtt, szintén a „normalitás” jegyében, szalonnás zsemlével pótolták az elvesztett kalóriákat.

A brit társadalom nagy elismeréssel fogadta a házasságkötést. A The Sunday Timesban megjelent közvélemény-kutatás szerint a britek 73 százaléka gondolja, hogy Catherine hasznos tagja lesz a királyi családnak. 77 százalék bízik abban, hogy nem roppan össze az udvari élet nyomása alatt, 78 százalék pedig máris biztos benne: Vilmos és Kate túl fogja ragyogni a walesi hercegi párt.

A fiatalok várhatóan a Kensington-palotában, Vilmos gyermekkorának színhelyén rendezik be londoni otthonukat. Ha a következő két évben mértékkel veszik is majd ki részüket a királyi kötelezettségek teljesítéséből, a hercegi pár nem bánná, ha Vilmos mostantól hivatalosan részesedne a kormány által az udvar fenntartására biztosított költségvetésből, hogy ne kelljen kizárólag apanázsára támaszkodnia.

Buli a nagy napon – A britek 73 százaléka szerint Kate hasznos tagja lesz a királyi családnak
Buli a nagy napon – A britek 73 százaléka szerint Kate hasznos tagja lesz a királyi családnak
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.