Reszketett a Windsor-sarj térde a főpróbán

Egyre több részlet kerül nyilvánosságra az április 29-i királyi házasságkötésről, de Kate Middleton esküvői ruhája féltve őrzött titok. A Buckingham-palotából azt üzenik, hogy a 29 éves menyasszony a látvánnyal éppúgy szeretné meglepni vőlegényét, mint minden más „mezei” ara.

Vilmos herceg egy interjúban bevallotta, hogy az esküvővel járó felhajtás „máris álmatlan éjszakákat” okoz neki. A napokban tartott főpróba ugyan jól sikerült, de a Windsorsarjnak idegességében úgy reszketett a térde, mint a kocsonya.

A trónöröklés rendjében a második helyet elfoglaló mentőpilóta óriási győzelemként könyvelte el, hogy sikerült megtréfálnia a tudósítókat és fotósokat. Az öccse, Harry herceg által szervezett legénybúcsújának színhelyét, egy barátja norfolki kúriáját nem szivárogtatták ki a meghívottak, így nem kellett kompromittáló beszámolók és fotók közlésétől tartani. Károly herceg és fiai mély ellenszenvvel viseltetnek a médiával szemben, különösen Diana walesi hercegnőnek a lesipuskás fotósok lelkén száradó párizsi halálos balesete óta.

A walesi Anglesey-ben katonai szolgálatot töltő Vilmos herceg úgy döntött, hogy – nagyapjához, Fülöp edinburghi herceghez hasonlóan, de Károllyal ellentétben – nem fog karikagyűrűt viselni. Catherine-t viszont (a Dianától örökölt eljegyzési gyűrű után) az észak-walesi Clogau St. David-bányában kitermelt aranyból készült karikagyűrűvel ajándékozza meg. A nemesfém nagymamája, II. Erzsébet ajándéka.

Wales lesz az ifjú hercegi pár főhadiszállása, amíg el nem dől: melyik londoni palotában, a Buckinghamben, a Kensingtonban vagy a St. James-ben rendezzék be fővárosi rezidenciájukat. Átmenetileg furcsa megoldást választottak: Harryvel osztoznak egy viszonylag szerény lakosztályon a Clarence Házban, amelyet Károly walesi herceg és Camilla, Cornwall hercegnője is használ. Katonai és udvari kötelezettségei, illetve jótékonysági intézményei „szerencsére” gyakran tartják távol Harryt, így az együttélés nem okozhat gondot.

Jeremy Hunt kulturális miniszter becslése szerint az április 29-én, pénteken 11 órakor a westminsteri apátsági templomban kezdődő esküvői szertartást világszerte kétmilliárdan követik majd a tévé képernyőin keresztül. E mellett a szám mellett eltörpül az a 800 millió néző, aki Károly herceg és Lady Diana Spencer 1981-es házasságkötésére volt kíváncsi. A legendás Live Aid-koncert 1985-ben másfél milliárd érdeklődőt szögezett a tévékészülékek elé, míg Diana temetését 2,5 milliárd gyászoló követte.

Vilmos és Katalin a riporterek kamerái előtt a londoni St. James's-palotában 2010-ben
London, 2010. november 16. VILMOS herceg, a brit trónörökös, a walesi herceg elsőszülött fia és menyasszonya, Kate MIDDLETON a riporterek kamerái elé áll a londoni St. James's-palotában 2010. november 16-án. Ezen a napon a walesi herceg hivatala bejelentette a pár eljegyzését, és közölte, hogy az esküvőt 2011-ben tartják. (MTI/AP/Kirsty Wigglesworth)
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.