Különbuli diktátoroknak

Mindössze negyvenöt perces show-t kellett előadni egy olaszországi luxusszállodában, a fellépésért Nelly Furtado 2007-ben potom egymillió dollárt kasszírozott. Az est költségeit valójában a Kadhafiklán állta, a líbiai diktátor családja a kanadai-portugál származású énekesnővel szórakoztatta üzlettársait.

Furtado ma már persze bánja a dolgot, a Twitteren azt közölte rajongóival, hogy a pénzt jótékony célra költi – írta a The Los Angeles Times, felidézve, hogy a könnyűzenei ipar számos sztárja kényszerült az utóbbi időben bocsánatot kérni hasonló „ballépésért”. Mariah Carey vagy Beyonce zártkörű bulijának gázsiját éppen úgy az immáron vállalhatatlan ezredes famíliája állta, mint a híres rapper, 50 Cent esetében. A sztárok bankszámláit átlagosan egymillió dollár hizlalta a különbulikért.

A számos jótékonysági projektben részt vevő Carey nyilatkozatban fejezte ki megdöbbenését és sajnálkozását az eset miatt. Állítása szerint semmit sem tudott arról, hogy a 2008-as szilveszteri partit valójában ki finanszírozta. A Kadhafi-klán ugyanis ezúttal is közvetítő céget vett igénybe. –Sokkal gondosabban kell ellenőriznünk, hogy kiknek adnunk elő – idézte az Irish Times Carey-t, aki Beyoncéhoz és 50 Centhez hasonlóan jótékony célokra adományozta Kadhafiék „mocskos” pénzét.

A pop- és rockvilág sztárjai mellett számos ismert hollywoodi személyiség is hajlandó áruba bocsátani szolgáltatásait, például jó pénzért megjelenni milliárdosok által rendezett partikon, családi eseményeken. Az emberi jogokért kiálló Sting, polgári nevén Gordon Sumner 2009-ben közel kétmillió angol fontért adott magánkoncertet, amit az üzbég ellenzékieket megverető és bebörtönző elnök, Iszlam Karimov szervezett a lányának. Az egykori The Police frontembere a kínos eset után azt hangoztatta: tisztában van vele, hogy ki az a Karimov, de mégis úgy gondolja, hogy a kulturális bojkott inkább kontraporudktív, mintsem hasznos dolog.

Mariah Carey: nem tudta, hogy Kadhafi fizette a fellépését
Mariah Carey: nem tudta, hogy Kadhafi fizette a fellépését
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.