Távirati stílusban

Repülési tilalom Elefántcsontparton

Az ENSZ megfigyelői által az Elefántcsontparton novemberben tartott elnökválasztások vesztesének nyilvánított, ám államfőségéhez ragaszkodó Laurent Gbagbo csütörtökön megtiltotta az ENSZ békefenntartó erői gépeinek átrepülését vagy leszállását az afrikai országban. Gbagbo egyben elutasította az Afrikai Unió meghívását Etiópiába egy békéltető tanácskozásra a választások győztesével, Alassane Ouattarával. Ez utóbbi viszont elutazott a válságkonferenciára. Ez az első eset, hogy elhagyta azt a abidjani szállodát, ahová a választási eredmények decemberi kihirdetése óta költözött be. (AP)

 

NATO-katonák lelőtték Karzai egyik rokonát

Hamid Karzai afgán elnök egyik unokatestvérét, lakóházánál lőtték le NATO-katonák egy éjszakai támadás során a Kandaharhoz közeli Dand körzetében. A hírt az elnök bátyja,Ahmad Wali Karzai, Kandahar tartományi tanácsának vezetője jelentette be. NATO-közlés szerint vizsgálják az esetet, amely tévedésből történhetett. A múlt héten tüntetések voltak Afganisztánban, mert a keleti Kunar tartományban kilenc gyerek vesztette életét amerikai támadásban. (Reuters)

A Moszad rabolt el egy palesztin mérnököt?

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának ukrajnai szóvivője szerint izraeli őrizetben tarthatják Dirar Abu Sisi palesztin mérnököt, aki február 19-én rejtélyes körülmények között tűnt el a Harkovból Kijevbe menő vonaton. A mérnök ukrán felesége szerint a Moszad ügynökei azért rabolhatták el, mert Abu Sisi a Gázai övezet legfontosabb elektromos erőművénél dolgozott, s feltehetően szabotázsra akarják rávenni. (AP)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.