Távirati stílusban

Lemondott az egyiptomi kormányfő

Az egyiptomi katonai vezetők elfogadták Ahmed Safik eddigi kormányfő lemondását, és Esszam Saraf volt közlekedési minisztert bízták meg a miniszterelnökséggel. A katonai tanács eközben utazási tilalommal sújtotta Hoszni Mubarak volt elnököt és családját. Safiknak azért kellett mennie, mert „túl szoros kapcsolatban állt” az őt eredetileg kinevező Mubarakkal. (BBC)

 

Palesztinok: hazugság a holokauszt

A Gázát uraló iszlamista Hamasz és a Palesztin Nemzeti Hatóság (PA) elutasította, hogy a második világháború alatti európai zsidóirtásról tanítsanak a palesztin iskolákban. Ezt az iskolákat fenntartó ENSZ-szervezet, az UNRWA rendelte el. A mérsékeltnek mondott PA képviselői szerint a „holokauszt nagy hazugság”. (PAP)

Újságírókat börtönöztek be Törökországban

Tíz „szekularista összeesküvőt”, többségükben újságírókat tartóztattak le tegnap a török hatóságok. A jelek szerint az ellenzéki hírlapírókat és szerkesztőségeket bele akarják keverni a jelenleg is tartó Ergenekon-perbe. Ez állítólag arról szól, hogy a világi állam hívei, mintegy 400 ember (katonatisztek, egyetemi oktatók, jogászok és újságírók) erőszakos eszközökkel kívánták megdönteni a „mérsékelt iszlamistának” tartott kormánypártot. „A szabad sajtót támadják Törökországban!” – áll a Török Újságírószövetség közleményében. (AP)

Tüntető nőket lőttek le Abidjanban

Hat tüntető nőt öltek meg tegnap Abidjanban, Elefántcsontpart fővárosában Gbago elnök hívei. A választásokon bukott korábbi államfő nem hajlandó távozni a hatalomból. (BBC)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.