Beckhamet igen, Obamát nem várják az esküvőre

A királynő nevében az udvari főkamarás küldte ki a meghívókat az 1900 vendégnek Vilmos herceg és Catherine Middleton házasságkötésére.

Aki a következő napokban nem kapja meg aranyozott betűs meghívóját április 29-én 11 órára a westminsteri apátságba, az már ne is számítson rá, hacsak őfelsége postája, a Royal Mail nem tréfálja meg. A királyi udvar a hét végén hozott nyilvánosságra érdekességeket az 1900 nevet tartalmazó vendéglistáról. A vezérelvek közé tartozik, hogy kevés celebet vonnak be az ünneplésbe, és azokat is azon az alapon, hogy „hivatalos kapcsolatban” álltak a vőlegénynyel. Ezért számítanak David és a negyedik gyermekét váró Victoria Beckham megjelenésére. A Manchester United és a Real Madrid egykori sztárja és az angol labdarúgó szövetség tiszteletbeli elnöke együtt küzdött Vilmossal a 2018-as világbajnokság megrendezési jogáért és szenvedett vereséget. Elsőbbséget élveznek a Vilmos számára kiemelkedően fontos, gyermekeket és hajléktalanokat támogató jótékonysági alapítványok munkatársai.

A vendégek közül 1300-an csak a mintegy egyórás szertartásra kapnak meghívást, hatszáz résztvevőt várnak a II. Erzsébet által délben adott fogadásra a Buckingham-palotába, és csak háromszázan jutnak be az ugyanitt sorra kerülő bensőséges vacsorára az örömapa, Károly walesi herceg szervezésében. A lista felét családtagok és barátok, köztük mindkét fiatal részéről az „exek” foglalják el. Látványos elutasításban részesült Sarah Ferguson, a királyi családot több alkalommal lejáratott yorki hercegné. Öszszesen ötven brit királyi családtag vesz részt az „év esküvőjén”, és ugyanennyien képviselik a külföldi monarchiákat. Ott lesz a brit politikai élet színe-java, a liberális-konzervatív koalíciót vezető David Cameron és Nick Clegg, illetve az ellenzék vezére, Ed Miliband mellett a legjelesebb kormányzati és parlamenti személyiségek.

Mivel Vilmos herceg a trónöröklés rendjében csak a második helyet foglalja el, a házasságkötés nem számít „állami” eseménynek. Így nem invitálták meg Barack Obama amerikai és Nicolas Sarkozy francia elnököt sem. Előbbi egyébként május 24–26-a között tesz teljes királyi pompával járó hivatalos, állami látogatást az Egyesült Királyságban, és akkor módja lesz utólag koccintani az ifjú pár egészségére.

A meghívóból kiderül, hogy az urak katonai egyenruhát, zsakettet vagy öltönyt viselhetnek. A Királyi Légierő köteléké ben szolgáló Vilmos herceg uniformist ölt fel a jeles alkalomra. Addig a pillanatig, amíg a 28 éves vőlegény meg nem pillantja menyasszonyát április 29-én délelőtt, a kíváncsi mil liók sem fogják megtudni, ki tervezte és hogyan néz ki CatherineMiddleton esküvői ruhája. Már köztudott, hogy Vilmos tanúja öccse, Harry, míg Catherine-é húga, Pippa lesz. Az egyelőre titok, hová készülnek nászútra.

Vilmos és Kate esküvői meghívója. Postázva
Vilmos és Kate esküvői meghívója. Postázva
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.