Távirati stílusban

A dél-szudániak az önállóságra voksoltak

A délen lakók 98,6 százaléka az országrész önállóvá válását akarja – közölte a dél-szudáni Népszavazási Bizottság internetes oldalán. A voksok több mint 80 százalékát számolták össze délen és 100 százalékát az ország többi részén. A végleges hivatalos adatok februárra várhatók. A népszavazást az a 2005-ben megkötött békemegállapodás írta elő, amely véget vetett az északon és délen élők közötti több évtizedes polgárháborúnak. (MTI)

Újabb tárgyalások az iráni atomról

Megkezdődtek tegnap Isztambulban az iráni atomprogramról szóló kétnapos tárgyalások Teherán és hat ország képviselői között. Az ENSZ BT öt állandó tagállama és Németország képviselői a tárgyalásokon biztosítékot akarnak arra, hogy Irán nem fejleszt ki atomfegyvereket. Teherán már közölte: a nukleáris energiához való joga nem lehet vita tárgya. (MTI)

Két halott az albániai tüntetéseken

Két civil halt meg az albániai ellenzéki szocialista párt és a rendőrség összetűzésében tegnap Tiranában. A szocialista párt támogatói a kormány állítólagos korrupciós ügye miatt tiltakoznak. A szocialisták vezetője és Szali Berisa kormányfő is nyugalomra szólított fel. A múlt héten lemondott tisztségeiről Ilir Meta albán miniszterelnök-helyettes, gazdasági miniszter, mert korrupcióval vádolják. (Reuters/MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.