Berlusconi újabb bunga-bungája

Lábasfedőket verve tiltakozott az elnöki palotánál a „Berlusconi mondjon le!” elnevezésű Facebook-csoport. Ismét nőügybe keveredett az olasz kormányfő, akit hiába várnak a milánói ügyészségre.

Miniszoknyákkal nyitnak az olasz tévéhíradók, a napilapokat kombinés lányok uralják. A világsajtó azt számolja, hány nő járt a Silvio Berlusconi villáiban rendezett partikra. Volt-e szexuális kapcsolata a marokkói kiskorúval, a művésznevén „Szívtipró” Ruby Rubacuorival, aki a telefonlehallgatások szerint tavasszal százszor mobiltelefonált Berlusconival. Hat napot töltött a kormányfővel, aki azt ígérte „aranyba öltözteti, csak hallgasson”. Ruby ennél földhözragadtabb volt: ötmillió eurót kért.

A kiskorú Letizia Noemit és az escort-nő PatriziaD’Addariót követő Ruby akár el is sodorhatja a 74 éves kormányfőt. Amikor tavaly májusban Rubyt lopásért letartóztatták, a rendőrségre Berlusconi telefonált be, a lányt pedig a kormánypárti politikus (az ügyészség szerint a Madame) Nicole Minetti vitte el magával.

Így derült fény a bunga-bungázó Berlusconi éjszakáira. A lapok által közölt lehallgatások jegyzőkönyveiből egy száznál is népesebb hárem képe rajzolódik ki: a kormányfőt „papinak” vagy „amorinónak” becéző lányok a Berlusconi építette lakóparkokban ingyen élnek. A lakbért, a gázszámlát és a márkás ruhákat is Berlusconi pénztárosa fizeti.

Az alkotmánybíróság január 13-án nemet mondott a kormányfő mentelmi jogára, a milánói ügyészség pedig – az elévülés felé haladó korrupciós és adócsalási ügyek helyett – a háremet húzta elő. A vád hatalommal való visszaélés és kiskorú prostituáltatása. – Bolond lennék lemondani – üzente Berlusconi. Televíziós csatornáin hangoztatta: soha nem fizetett nőért, válása óta stabil kapcsolatban él. Az ország pedig most barátnője nevét találgatja. A nemzetbiztonság viszont azt kérdezi: vajon mit láttak, és mit vittek magukkal a kormányfő lakásaiba az oda ellenőrzés nélkül bejutott lányok?

Berlusconi közölte: nem áll az „őt üldöző kommunista ügyészek elé”. – Kétszeres parlamenti bizalmatlansági szavazás sem tudta megbuktatni, az erkölcsi lejáratást pedig Olaszország szenvedi meg – szól az elemzők véleménye. – Berlusconi mondjon le, de ne legyen előrehozott választás – ismétli az ellenzék. Az olasz képviselőház szerdán – a várakozásokkal szemben – jövő hétre halasztotta a döntést a milánói államügyészség kérvényéről, hogy házkutatást tarthasson a kormányfő ingatlanjaiban. Az államügyészség azokat a Milánó környéki, Berlusconi tulajdonában álló lakásokat akarja átvizsgálni, ahol a hírek szerint a prostituáltak „szolgáltatásaik” fejében fedélt kaptak.

Giorgio Napolitano államfő az ügy tisztázását sürgeti; a püspöki kar is „fájdalmas történetről” beszél. Tiltakozott a rendőrszakszervezet is: a bulikon a lányok egyenruhában mutogatták feneküket. – Férjem beteg, segítségre szorul. Háremet tart, udvartartása pedig mindenben a császár kegyeit keresi – mondta két évvel ezelőtt a volt feleség, Veronica Lario.

Ruby ötmillió eurót kért
Ruby ötmillió eurót kért
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.