Távirati stílusban

Netanjahu: Az USA felújítja a közvetítést

Magas rangú amerikai képviselők érkeznek a héten a Közel-Keletre, hogy felújítsák a béke megteremtése érdekében tett erőfeszítéseiket Izrael és a palesztinok között – közölte tegnap Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő. A felek között a szeptemberi újrakezdés után azért szakadtak meg tavaly a közvetlen béketárgyalások, mert Izrael nem volt hajlandó meghosszabbítani a ciszjordániai és kelet-jeruzsálemi zsidó telepek építésének tilalmát. (MTI)

Nyolcvanan fulladtak a tengerbe Jemennél

Jemen partjainál több mint nyolcvan illegális afrikai bevándorló szenvedett hajótörést, és vízbe fulladt vagy eltűnt, miután felborult a hajójuk – jelentette be tegnap a jemeni belügyminisztérium. A katasztrófát a heves szél és az erős hullámzás okozta, amely felfordított két hajót. Az áldozatok túlnyomó része Etiópiából indult. Három szomáliai megmenekült. (MTI)

Sebesültek a koptok tüntetésein

Erőszakos tüntetésekben öltött testet az egyiptomi keresztények haragja az alexandriai kopt templom ellen elkövetett támadás miatt.

Vasárnap este Kairó belvárosában a biztonsági erők 45 tagja és két járókelő megsebesült. A III. Senuda kopt pátriárka székhelye, a Szent Márk-templom környékén gyülekező tüntetők kövekkel és üvegekkel dobálták meg a rendfenntartókat. A kövekből az egyházi vezetőt meglátogató Oszman Mohamed Oszman gazdasági fejlesztési miniszter is kapott, néhány tiltakozó pedig nekitámadt az al-Azhar nagyimámja,Ahmad at-Tajeb autójának. Szilveszteréjjel egy öngyilkos merénylő 21 ember halálát okozta egy kopt templomban. Állítólag Németországban és Franciaországban is merényletet terveznek kopt keresztények ellen. (MTI)

Ketten meghaltak H1N1 influenzában

H1N1 okozta vírusfertőzés következtében meghalt egy hároméves kislány és egy 51 éves férfi Alsó-Szászországban – közölte hétfőn Hannoverben az egészségügyi minisztérium. Az új típusú vírus Németországban eddig összesen 250 ember életét követelte; a legtöbb megbetegedést 2009 ősze és 2010 augusztusa között regisztrálták. Azóta már jelentősen csökkent az ilyen influenzával kezelt betegek száma, szakértők azonban azt tanácsolják, érdemes mindenkinek beoltatnia magát. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.