Távirati stílusban

Irán: Lelőttünk két nyugati drónt

Az iráni Forradalmi Gárda lelőtt két nyugati, kémkedésre használt távvezérlésű repülőgépet, azaz drónt a Perzsa-öböl térségében – közölte vasárnap a Farsz iráni hírügynökség, a Forradalmi Gárda egyik parancsnokát idézve. Amir Ali Hadzsizadeh, aki bizonyítékot nem adott állítása alátámasztására, közölte: a nyugati hatalmak főként Irakban és Afganisztánban használják ezeket az eszközöket, de néhányszor megsértették Irán területi szuverenitását is. Az amerikai 5. flotta, amelynek egységei a Perzsaöböl térségében állomásoznak, közölte: nincs tudomása arról, hogy „a közelmúltban” lelőtték volna repülőgépeit. (MTI)

Netanjahu tárgyalásokat sürget

Benjamin Netanjahu izraeli kormányfő vasárnap azt mondta, hajlandó folyamatos, négyszemközti tárgyalásokat folytatni Mahmud Abbasz palesztin vezetővel. A két fél tavaly szeptemberben kezdte újra a megszakadt közvetlen megbeszéléseket, de a zsidó kolóniákra vonatkozó ciszjordániai telepbővítési tilalom lejárta után azok gyorsan zátonyra futottak. Abbasz a tárgyalások újraindításának feltételeként azt követeli Izraeltől, hogy szüntesse be az építkezést az 1967-ben megszállt palesztin területeken. (MTI)

Clinton és Chávez kézfogása Brazíliában

Hugo Chávez venezuelai elnök és Hillary Clinton amerikai külügyminiszter kezet rázott, és barátságosan csevegett Brazília új elnökének, Dilma Rousseff beiktatásán, országaik feszült viszonya ellenére. A múlt héten Venezuela nem fogadta el az új caracasi amerikai nagykövet személyét, mondván a nagykövetjelölt többször Venezuela ellen beszélt. Washington ezek után megvonta a washingtoni venezuelai nagykövet vízumát. (Munkatársunktól)

Leállítják a TU–154B gépeket az oroszok

Az orosz közlekedésfelügyelet vasárnap elrendelte a Tu–154B típusú repülőgépek használatának szüneteltetését mindaddig, amíg nem tisztázódik, mi okozta előző nap egy ilyen gép három halálos áldozatot követelő balesetét a szibériai Szurgutban. A Kogalimavia repülőtársaság gépe 124 emberrel a fedélzetén a felszállópálya felé gurult, amikor az egyik hajtóműve kigyulladt. A tűz robbanást okozott, amely három embert megölt és 43-at megsebesített. Egyelőre nem tudni, pontosan hány ilyen típusú repülőgépet használnak Oroszországban. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.