Távirati stílusban

Távozik a montenegrói miniszterelnök

Távozik országa éléről Milo Djukanovics montenegrói miniszterelnök. „Most, hogy Montenegró stabil állam, és az EU kapujában, illetve a NATO előszobájában áll, a körülmények adottak, hogy lemondjak a hatalomról” – mondta Djukanovics, aki két évtizede határozza meg az ország politikai életét. Ezzel a leghosszabb ideje szolgáló államférfi a Balkánon. Ötször választották kormányfővé, és államfő is volt. (MTI)

Németh Zsolt mégis szóba állt Bugárral

Négy év kihagyás után Pozsonyban tanácskoztak a magyar–szlovák vegyes bizottság társelnökei. Németh Zsolt nemcsak Berényi József MKP-elnökkel, hanem a koalíciós Híd-Most vezetőjével, Bugár Bélával is tárgyalóasztalhoz ült. A külügyi államtitkár leszögezte, hogy a vitatott ügyekben igyekeznek európai megoldásokat találni, és erre kérik partnereiket is. (Pozsonyi tudósítónktól)

Megalakult az új iraki kormány

Kilenc hónappal a választások után az iraki parlament tegnap megválasztotta végre az új kormányt. Ám egyelőre csak a 42 fősre tervezett kabinet 29 „rendes” tagjáról sikerült megegyezni, köztük Nuri al-Maliki síita miniszterelnök személyéről. A többi tárca élén ügyvezetők állnak, a végleges vezetőkről még vitáznak a koalíciós pártok. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.