Távirati stílusban

Elefántcsontpart: marad az ENSZ-erő

Az ENSZ Biztonsági Tanácsa hat hónappal meghoszszabbította az Elefántcsontparton állomásozó békefenntartók megbízatását annak ellenére, hogy az ország elnöke a távozásukat követeli. A testület „célzott” szankciókat helyezett kilátásba azok ellen, akik a békét fenyegetik. Laurent Gbagbo köztársasági elnök szerint az ENSZ-erők beavatkoztak az ország belügyeibe. (MTI)

Terrorrazziát tartottak a britek

A brit rendőrség tizenkét férfit vett őrizetbe hétfőn hajnalban, kiterjedt terrorizmus elleni művelet keretében. Azzal gyanúsítják őket, hogy Nagy-Britanniában végrehajtandó terrorakció előkészítésében vettek részt. A hétfői akciót hetekig tartó megfigyelés előzte meg. (MTI)

A válságra figyel a magyar elnökség

A gazdasági válságból való európai kilábalás teendőit helyezte első helyre Martonyi János (képünkön) külügyminiszter Brüsszelben, a januárban hivatalba lépő magyar EU-elnökség programismertető sajtótájékoztatóján. A magyar elnökség törekvései négy fő célkitűzéscsoportra összpontosítanak: 1. a növekedés, a munkahelyteremtés és a társadalmi befogadás; 2. a legfontosabb közös politikákra támaszkodva erősebb Európa építése; 3. a polgárközeli unió kialakítása; 4. az integráció felelősségteljes kibővítése. (MTI)

Vádat emeltek Timosenko ellen

Hatalommal való visszaélés címén az ukrán ügyészség hivatalosan vádat emelt hétfőn Julija Timosenko volt kormányfő ellen. Az ügyészség szerint a politikus hűtlen kezeléssel gyanúsítható, a szén-dioxid-kibocsátási kvóták eladásából származó összegek szabálytalan kormányzati felhasználása kapcsán. Kihallgatták, és közölték vele, hogy nem hagyhatja el lakhelyét. (MTI)

Önvizsgálatra szólít fel a pápa

XVI. Benedek pápa önvizsgálatra szólította fel a katolikus egyházat, és annak átgondolására, mi az, ami lehetővé teszi, hogy papok gyerekeket molesztáljanak. Bíborosok és püspökök előtt mondott beszédében úgy fogalmazott: „Fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy mi az a rossz az üzenetünkben, abban, ahogy a keresztényi létet alakítjuk, ami lehetővé teszi, hogy ilyen dolgok előforduljanak.” (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.