Távirati stílusban

Görög összetűzések a megszorítások ellen

Utcai randalírozásba torkolltak tegnap a görög fővárosban, s az ország második legnagyobb városában, Theszaloníkiban rendezett tiltakozó megmozdulások. A gazdasági megszorító intézkedések ellen tiltakozó szakszervezetek 24 órás általános sztrájkot hirdettek, s Athénbe 40 ezer emberes felvonulást szerveztek. A tiltakozók üzleteket dúltak fel, gépkocsikat gyújtottak fel. Athénban két, Theszaloníkiben három ember megsebesült, és tíz embert őrizetbe vettek. A sebesültek egyike Kosztisz Hacidikisz volt közlekedési miniszter, akit a parlament épülete előtt véresre vertek. (MTI)

 

Szunniták támadtak síitákra Iránban

Legalább harmincnyolcan meghaltak és több mint százan megsebesültek egy kettős öngyilkos merényletben tegnap Irán délkeleti részén egy síita megemlékezésen. A merényletet a Dzsundallah (Isten Katonái) nevű szunnita szervezet vállalta magára, amely az Afganisztánnal és Pakisztánnal határos Szisztán-Beludzsisztán tartományban aktív, és a szunnita beludzs népcsoporttal szembeni hátrányos megkülönböztetés ellen harcol. Két júniusi támadásért, melyek 27 ember életét követelték, szintén ők vállalták a felelősséget. (MTI)

Egy bevándorlókkal teli bárka elsüllyedt

Elsüllyedt egy zsúfolt bárka az Ausztráliához tartozó Karácsony-szigetnél helyi idő szerint szerdán. A hatóságok szerint az utasok közül legalább 27-en életüket vesztették, míg 42 ember túlélte a balesetet. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.