Facebookkal az országimázsért

Bloggereket, a Facebookot és a Twittert is beveti a kommunikációs csapat, hogy minél többen látogassák a magyar elnökség honlapját. A www.eutrio.hu oldalon az elnökség kulisszatitkairól is olvashatunk majd.

Hatalmas feladat vár a magyar EU-elnökség kommunikációs szakembereire. Tájékoztatniuk kell az újságírókat, a diplomatákat és az uniós szakértőket, valamint az európai polgárokat is, akik közül sokan talán most először figyelnek Magyarországra. Eközben hazánk lakosságát sem szabad elhanyagolniuk: egy novemberben készült felmérés szerint honfitársainknak csupán 45 százaléka tudja, hogy hamarosan Magyarország lesz az EU soros elnöke.

A Külügyminisztérium tervei szerint a kapcsolattartás legfontosabb eszköze az elnökségi honlap lesz. A www.eutrio.hu internetcímen elérhető oldalra mindennap friss hírek kerülnek fel, de az is célja lesz, hogy bemutassa Magyarországot. – A honlap szorosan nyomon követi majd a Tanács (a fő döntéshozó szerv) eseményeit, és igyekszik eleget tenni az újságírók és a felhasználók igényeinek is a napi hírszolgáltatással – válaszolta lapunk kérdésére Mezei Tibor. A Külügyminisztérium EU-elnökségi kommunikációs főosztályának munkatársa hozzátette: a híranyagokhoz sokszínű multimédia tartalom kapcsolódik majd, például videók, élő közvetítés és megosztható képgalériák is.

Rácz Péter , a projekt egyik munkatársa egy novemberi szoftverfejlesztési konferencián elmondta: az oldal az aktuális hírek mellett statikus, például az uniót és Magyarországot bemutató elemeket is tartalmaz. A honlap fogyaszthatóságát szolgálják a magazinjellegű írások és a kulturális blokk is.

Urkuti György, a Külügyminisztérium EU-elnökségi kommunikációs főosztályának vezetője egy korábbi nyilatkozatában úgy fogalmazott: a hivatalos közleményeken kívül az elnökségi mindennapok is megjelennek majd, országpromóciós elemekkel. Az olvasók olyan kulisszatitkokat is megtudhatnak, hogy mi szerepel a díszvacsorák menüjén, és milyen kulturális eseményen vesznek részt a magyar EU-elnökség vendégei – mondta az MTI-nek.

A magyar weblapot az ebben a fél évben a soros elnökséget betöltő Belgium honlapjából készítik. A belga elnökség felajánlotta a magyar fejlesztőcsapatnak a saját honlapját, amelynek alapja a nyílt forráskódú (szabadon továbbfejleszthető) Drupal rendszer.

Ám nem a belga honlapot fordítják le, számos újdonság is lesz a magyar lapon. Mezei Tibor szerint az oldal szerkezetét úgy alakították ki, hogy az egyes események előzményei, hírei és a hozzájuk kapcsolódó szöveges és multimédiás tartalmak minden eddiginél jobban összeköthetők legyenek. Ezáltal az érdeklődők is könnyebben átláthatják és követhetik az eseményeket.

A magyar EU-elnökség a közösségi oldalakon, köztük a Facebookon és a Twitteren is jelen lesz. –Fontosabb szerepet szánunk a Facebooknak, mint a Twitter-csatornáknak, mert az előzőn minden megosztható és kommentálható lesz. A Twittert gyors információközlésre fogjuk használni, azaz kifejezetten tájékoztató csatornának tervezzük –válaszolta érdeklődésünkre Mezei.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.