Távirati stílusban

Peking Nobel-ellenes kampánya félsiker

A meghívott országok többsége ott lesz a Nobel-békedíj oslói átadóünnepségén – közölte kedden Geir Lundestad, a Nobel Bizottság titkára, cáfolva a kínai vezetés közlését, miszerint a többség nem megy el az eseményre. A Nobel Intézet szerint a Kína által folytatott példátlan ellenkampány dacára 44 követség erősítette meg részvételét a pénteki ünnepségen, amelyen távollétében adják át az idei Nobel-békedíjat Liu Hsziao-po (Liu Xiaobo) bebörtönzött kínai polgárjogi harcosnak. Csak 19 hárította el a meghívást „különböző okokra hivatkozva”. (MTI)

Januárban újrakezdik az iráni atomvitát

A hatok és Irán kedden Genfben megállapodtak abban, hogy január vége előtt Isztambulban újabb tárgyalási fordulót tartanak. Az előre vártnak megfelelően az iráni nukleáris dosszié ügyében nem történt előrelépés – közölték a tárgyalásokhoz közel álló, de meg nem nevezett források. (MTI)

Robbanás Benáreszben egy hindu templomnál

Nagy valószínűség szerint merénylet történt kedden az indiai Benáreszben (Varanaszi), a hinduk szent városában, ahol egy robbanás következtében tucatnyian megsebesültek. Valószínűleg egy tejeskannában rejtett pokolgép robbant fel a Gangesz-folyóhoz vezető lépcsősorok egyikén. Négy sérültet kórházba szállítottak. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.