A vád mögött a CIA szexcsapdája is lehet

Feltehetően nem volt semmiféle erőszak, csupán „váratlan, ám kölcsönösen kívánt szex” Julian Assange és az őt vádoló két svéd nő között – derül ki internetes forrásokból. Az aktus csak akkor vált problémássá, amikor Assange óvszere elszakadt. Ezek után Anna Ardin, akit a svéd portálok harcos feministának tartanak, már erőszaknak minősítette a dolgot. De ezt sem azonnal tette meg: állítólag „hódítása” után még partit is rendezett Assange tiszteletére, ahol mindenkinek dicsekedett, hogy a világ legokosabb szexis pasijával feküdt le. A brit Daily Mail korábban részletesen megírta, hogy szerinte mi történt: a huszonéves szőke Anna Ardin saját lakásába invitálta Assange-t, amikor az Stockholmban járt augustusban egy konferencián. Ardin eredetileg a szüleinél akarta tölteni az éjszakát, de sok munkára hivatkozva hazament, Assange-zsal megállapodtak, hogy elférnek egymás mellett, majd egy közös vacsora után együtt bújtak ágyba. Vita csak akkor robbant ki közöttük, amikor elrepedt az óvszer – Ardin szerint szándékosan.

A másik svéd nő, a szintén huszonéves, szőke Sofia Wilén a Daily Mail által idézett források szerint mindent elkövetett, hogy felhívja magára Assange figyelmét. Önkéntes segítőként bejelentkezett a szemináriumra, ahol Assange előadott, saját pénzén vonatjegyet vett neki (mert Assange-nak nem volt készpénze), kábeleket hozott, és a számítógépét is felajánlotta neki. Végül itt is volt aktus, bár a nő szerint Assange-t jobban érdekelte a komputere, mint ő. Óvszert viszont nem használtak, ami aggodalommal töltötte el a lányt.

A csavar akkor került a történetbe, amikor a két nő véletlenül összefutott Anna Ardin irodájában, és rádöbbentek, hogy Julian Assange-nak négy napon belül mindkettejükkel viszonya volt, ráadásul a férfi nem védekezett. Ekkor döntöttek úgy, hogy elmennek a rendőrsége. Ám az ügyészek között is megoszlott a vélemény arról, hogy elegendő bizonyíték áll-e rendelkezésre ahhoz, hogy vádat emeljenek. Először ugyanis úgy döntöttek, hogy nem, majd végül a legfőbb ügyészségre került a dolog – vélhetőleg Assange nemzetközi ismertsége miatt –, ahol viszont a vádamelés mellett döntöttek.

A The Raw Story című blogon még azt is tudni vélik, hogy Anna Ardin nem véletlenül került a történetbe: a nő a Castroellenes, antikommunista Nők Fehérben mozgalommal tart fenn kapcsolatot, amelynek hátterében többek között a CIA állhat. Assange korábban az Aftonbladet című svéd lapban arról beszélt, hogy figyelmeztették: a Pentagon piszkos trükköket is bevet majd ellene, ha túl messzire megy. Ennek része lehet a szexcsapda is...

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.