Távirati stílusban

Elutasította a NATO Medvegyev javaslatát

A NATO vezetői elutasították Dmitrij Medvegyev orosz elnök javaslatát, hogy egyesítsék a nyugati és az orosz rakétavédelmi rendszert – jelentette diplomáciai és NATO-forrásokra hivatkozva, brüsszeli és moszkvai keltezéssel a The Wall Street Journal. Medvegyev a lisszaboni NATO–orosz tanácskozáson javasolta a szövetségnek a két rakétavédelmi rendszer egyesítését. (MTI)

Kína nem örül a hadgyakorlatnak

Kína ellenez bármilyen engedély nélküli katonai cselekményt kizárólagos gazdasági övezetében – mondta a kínai külügyi szóvivő. A közlésre azelőtt került sor, hogy az USA és Dél-Korea a Sárga-tengeren közös katonai hadgyakorlatot tart, amelyre a George Washington repülőgép-hordozó is útnak indult. (MTI)

Az MI6 fizetett a tálib szélhámosnak?

A brit külső hírszerzés, az MI6 ügynökei felelősök azért, hogy egy szélhámos tálib vezetőnek adva ki magát béketárgyalásokat kezdett az afgán kormánynyal – írta a The Times. A brit napilap úgy tudja, hogy az MI6 ügynökei több százezer dollárt fizettek az illetőnek, és meg voltak győződve arról, hogy ő egy rangos tálib vezető, aki elegendő felhatalmazással rendelkezik ahhoz, hogy magas beosztású amerikai és kabuli illetékesekkel tárgyaljon. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.