Távirati stílusban

Képviselőket zártak ki Afganisztánban

Afganisztánban a választásokat ellenőrző testület csalás miatt 21 képviselőt zárt ki az ENSZ támogatását élvező választási panaszbizottságból (ECC), így nem foglalhatják el helyüket a 249 fős törvényhozásban. Az érintetteknek nem lesz joguk fellebbezni. Az Afganisztánban két hónappal ezelőtt, szeptember 18­án megrendezett parlamenti választások eredményét még mindig nem hozták nyilvánosságra. Panaszok már azelőtt is érkeztek csalásokról és szavazatvásárlásokról, hogy az afgánok az urnákhoz járultak volna. (MTI)

 

Írország hivatalosan is segítséget kér

Írország nemzetközi pénzügyi segítséget kér – közölte vasárnap az ír pénzügyminiszter, ez most hangzott el először hivatalosan. Brian Lenihan pénzügyminiszter az ír közszolgálati rádiónak (RTÉ) nyilatkozva felfedte, hogy az ír kormány hivatalos tárgyalásokat folytatott a Nemzetközi Valutaalap (IMF), az EU és az euróövezeti jegybank (EKB) képviselőivel, és e tárgyalások szombat este lezárultak. A pénzügyminiszter nem részletezte, hogy pontosan mekkora programról lenne szó, de elvetette a 70–80 milliárd euróról szóló találgatásokat. (MTI)

Új urándúsító Észak-Koreában

Az amerikai külügyminisztérium tegnap delegációt küldött Kelet­Ázsiába, hogy Szöulban, Tokióban és Pekingben folytasson konzultációt, miután a stanfordi egyetem egy Észak­Koreában járt professzora arról számolt be, hogy Phenjan egy eddig ismeretlen, újonnan felépített urándúsító létesítménnyel rendelkezik. Mike Mullen tengernagy, az amerikai egyesített vezérkar főnöke a CNN­nek kijelentette, hogy Siegfried S. Hecker professzor beszámolója alátámasztotta az USA észak­koreai urándúsítással kapcsolatos, sokéves aggodalmát. Mullen szerint az új nukleáris létesítménnyel Észak­Korea megsérti a ENSZ Biztonsági Tanácsának határozatait. (MTI)

Afgán választási plakát
Afgán választási plakát
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.