Távirati stílusban

Hillary Clinton Koszovóban

A szerb–koszovói tárgyalások mielőbbi megkezdését sürgette szerdán Pristinában az amerikai külügyminiszter. Clinton szerint Koszovónak is érdeke, hogy elkezdődjön a párbeszéd Szerbiával. A tárgyalások „nem húzódhatnak sokáig, célratörőnek kell lenniük, és eredményeket kell hozniuk” – mondta a külügyminiszter három országot érintő balkáni körútjának utolsó állomásán, miután tárgyalt Hashim Thaci koszovói miniszterelnökkel. (MTI)

 

Magyar idegenlégiós letartóztatása

A francia rendőrség letartóztatta az idegenlégió egy magyar tagját. A 24 éves férfi ellen a magyar hatóságok csalás gyanújával európai elfogatóparancsot adtak ki. – Elmúltak az idők, amikor a bűnözők menedéket találhattak a légióban. Az európai elfogatóparancsokat a hadsereg is végrehajtja – mondta egy marseille-i forrás. (MTI)

Kirgiz újraszámlálás

Nincs megegyezés a voksok újraszámlálásáról az új kirgiz parlamentbe bejutott öt párt között, így a választási bizottság egyelőre elzárkózik a hatodik helyen befutott párt követelésétől. A szavazók 60 százaléka parlamenten kívül rekedt pártra szavazott. A választásokon győzedelmeskedő, ám a szavazatok csak 8,88 százalékát megszerző Ata-Zsurt (Hon) párt széles koalíció felállítására szólított fel a politikai káosz elkerülése érdekében. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.