Szudánban elraboltak egy magyart

Szudánba utazott a magyar Terrorelhárítási Központ néhány munkatársa, hogy a helyi és a nemzetközi szervezetekkel együtt részt vegyen az elrabolt magyar állampolgár utáni kutatásban – írta az MTI.

A Külügyminisztérium pénteken erősítette meg, hogy egy rablótámadásban a szudáni El-Faser városában elrabolták a világszervezet dárfúri békefenntartó missziójának (UNAMID) magyar nemzetiségű tagját, aki egyéni munkavállalóként szolgál a miszszióban. Az emberrablók által használt gépkocsit megtalálták a városban.

A géppisztollyal és pisztolylyal felszerelkezett négy emberrabló napnyugta után hatolt be az ENSZ-alkalmazottak szállására. Öt ENSZ-alkalmazottat összevertek, majd hármat arra kényszerítettek, hogy velük menjenek. Ketten közülük a hátsó ülésen utaztak, nekik sikerült megszökniük, a csomagtérbe kényszerített magyar alkalmazottnak viszont nem – mondta Kemal Saiki, az UNAMID szóvivője. A szudáni rendőrség ellenőrző pontokat állított fel El-Faserben, és nagy erőkkel folyik az emberrablók utáni hajsza.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.