Városi buszjárat Pozsony és Rajka között

Tegnaptól Szlovákia fővárosát Rajkával rendszeres buszjárat köti össze, amely a pozsonyi városi tömegközlekedési hálózat része. Az üzemeltetéshez szükséges két autóbusz beszerzéséhez az Európai Regionális Fejlesztési Alap 380 ezer eurót adott, az ötszázalékos önrészt pedig a pozsonyi önkormányzat költségvetéséből fedezték.

Lapunknak nyilatkozva Bazsó Lajos rajkai polgármester elmondta, hogy ezt a járatot elsősorban a mintegy háromezres lélekszámú határ menti magyar településen élő, hozzávetőleg hatszáz szlovák állampolgár szorgalmazta, akik közül a legtöbben Pozsonyban dolgoznak. – A közvetlen öszszeköttetés révén ezután a rajkaiak is könnyebben jutnak el Szlovákia fővárosába egy-egy kulturális vagy más eseményre – tette hozzá.

A 801-es, munkanapokon hajnali öttől éjjel tizenegyig minden óra negyven perckor indul a rajkai vasútállomáshoz közeli autóbuszfordulótól. Harminc perc alatt ér a Szlovák Nemzeti Színház új épülete előtti végállomásra, Dunacsún (Cunovo), Oroszvár (Rusovce) és Horvátjárfalu (Jarovce) érintésével. Munkaszüneti napokon ritkábbak a járatok. Részletes menetrend a www.bratislava.sk honlapon érhető el. A menetjegy ára 1,50 euró, amit forintban is lehet fizetni a járművezetőnél.

A pozsonyi közlekedési vállalat tavaly óta már üzemelteti a 901-es járatot, amely Pozsonyt az ausztriai Wolfstahllal és Hainburggal köti össze, ahol ugyancsak egyre több szlovákiai család telepedik le.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.