Távirati stílusban

Jimmy Cartert kórházba szállították

Egy clevelandi kórházba szállították Jimmy Carter volt amerikai elnököt, mert a városba menet rosszul érezte magát a repülőgépen. A 85 éves Carter Fehér házi napló című könyvének dedikálására érkezett az Ohio állambeli városba, s a repülőtérről egy mentő egyenesen a MetroHealth Egészségügyi Központba szállította. (MTI)

Magyar autótolvajok Spanyolországban

Magyar autótolvaj-bandát fogtak el Spanyolországban. A La Vanguardia lap szerint a csoport öt magyar tagja és egy helybéli segítőjük Magyarországon lopott vagy bérelt drága gépkocsikat adtak el Murcia környékén hamis papírokkal. A nyomozás még folyik: a rendőrök eddig tíz, főleg Mercedes, Audi vagy BMW márkájú gépkocsit visszaszereztek, ám tudomásuk szerint további 40 autót is értékesítettek a tolvajok. (MTI)

Izrael feltartóztatta a pacifisták hajóját

Az izraeli hadiflotta tegnap feltartóztatta azt a vitorlást, amely hét zsidó pacifistával és két újságíróval a fedélzetén érkezett a Gázai övezet partjaihoz. Az Irene nevű vitorlás irányítását a katonák ellenállás nélkül vették át a Gázai övezet területi vizeinek határán, miután a pacifisták felszólításra sem voltak hajlandók útirányt változtatni. Izraeli külügyminisztériumi szóvivő az akciót politikai indíttatású provokációnak minősítette. (MTI)

Nobel-békedíj: pekingi ellennyomás?

Geir Lundestad, a norvé giai Nobel-intézet igazgatója közölte, hogy Fu Ying kínai külügyminiszter-helyettes a közelmúltban „barátságtalan akciónak” minősítette és a norvég–kínai kapcsolatok megromlásával fenyegetőzött, amennyiben a békedíjat kínai ellenzéki kapná. A jelöltek listáján szerepel ugyanis a tavaly decemberben Kínában 11 évi börtönre ítélt Liu Xiabao máskéntgondolkodó is. Peking azonnal cáfolta a nyomásgyakorlás vádját. Az idei Nobel-békedíj nyertesét október 8-án hirdetik ki. (AP)

Perbe fogják a volt izlandi kormányfőt

Az izlandi parlament tegnap úgy döntött, hogy Geir Haarde volt kormányfőnek bíróság előtt kell felelnie a vétkes mulasztás vádjára az ország pénzügyi rendszerének 2008-as összeomlásával kapcsolatban. A parlament 33 szavazattal 30 ellenében hozta döntését. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.