Szakítópróba Pozsonyban?

Többórás tárgyalás után sem jutott tegnap egyezségre Bugár Béla, a Híd-Most elnöke és Daniel Krajcer szlovák kulturális miniszter a nyelvtörvény módosításának véglegese tervezetéről.

Emiatt elmaradt a pozsonyi kabinet csütörtök délutánra tervezett rendkívüli ülése, amelyen ezt a dokumentumot kívánták jóváhagyni.

– Ragaszkodunk ahhoz, hogy a kormányprogramnak megfelelően töröljék a pénzbírságokat a Robert Fico regnálása idején elfogadott törvényből, vagy pedig határozzák meg pontosan, hogy milyen kivételes esetekben hagyják meg ezt a lehetőséget. Ha ezt nem teszik meg, akkor a tervezetet a koalíciós szerződés értelmében megvétózzuk – nyilatkozta lapunknak Bugár Béla.

A Híd-Most vezetői azzal is elégedetlenek, ahogy Daniel Lipsic a szlovák állampolgárságról rendelkező törvényt kívánja módosítani. A belügyi tárca vezetője ugyan nem fosztaná meg szlovák állampolgárságától azt a személyt, aki kéri a magyart is, ám 3300 euró pénzbírsággal sújtaná őket. –Ezzel sem értünk egyet, és ezt a legközelebbi kormánykoalíciós tanácson partnereink tudomására hozzuk – szögezte le a Híd elnöke.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.