Távirati stílusban

Irán elengedte az amerikai turistanőt

Elhagyhatta Iránt kedden Sarah Shourd, annak a három amerikai turistának az egyike, akiket több mint egy éve kémkedés gyanújával fogtak el a középkeleti országban. A nő azután utazhatott el Ománba, hogy az iráni hatóságok állítólag óvadék ellenében szabadon engedték, súlyos betegségére hivatkozva. Shourd két férfi turistatársát, Shane Bauert és Josh Fattalt azonban továbbra is fogva tartják. Előzetes letartóztatásukat Teherán újabb két hónappal meghosszabbította, s kémkedés vádjával megkezdik ellenük a bűnvádi eljárást. A három amerikai 2009 júliusában vízum nélkül lépett be Irán területére, az USA szerint véletlenül, mert eltévedtek. (MTI)

Elkobozták a „szelek ura” vagyonát

Az olasz hatóságok kedden 1,9 milliárd euró értékű vagyontárgyakat koboztak el egy maffiacsoporttól, amely főként megújuló energiába fektetve mosta tisztára a pénzét. A lefoglalt javak között több mint negyven vállalat, több száz földbirtok, házak, ipartelepek, bankszámlák, részvények, luxusautók és jachtok vannak.

A nyomozás főként a tavaly letartóztatott Vito Nicastri szicíliai üzletember ügyeire irányult, akit a „szelek uraként” is ismernek, mert alternatív energiatermelésre – szélfarmok üzemeltetésére – hozott létre holdingot. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.