Távirati stílusban

Izraeli ágyútűz válaszul Hamasz-rakétákra

Izraeli ágyútűz megölt három palesztint a gázai övezetben vasárnap. Korábban a Hamasz által ellenőrzött területről két rakétát indítottak izraeli területre, személyi sérülés nem történt. A Gázában, Beit Hanúnban becsapódott izraeli lövedékek által megölt személyek közül ketten farmerek voltak – jelentették palesztin források. (MTI)

Albán–szerb összetűzés Mitrovicában

Szerbek és albánok csaptak össze egymással Koszovó etnikailag megosztott Kosovska Mitrovica városában, könnyebben megsebesítve két nemzetközi békefenntartót és egy koszovói rendőrt. Az incidens amiatt tört ki, hogy az albánok ünnepelni kezdték szombat éjjel Törökország győzelmét Szerbia ellen a kosárlabda világbajnokságon. A rendőrök könnygázzal oszlatták szét a tömeget. (MTI)

Újabb ellenzéki tüntetés Moszkvában

Moszkvában a polgármesteri hivatal közelében vasárnap este ismét ellenzéki tüntetők gyűltek össze. A rendőrség jó előre rácsokkal zárta le a nem engedélyezett megmozdulás tervezett színhelyét, majd a gyülekezők közül 21 főt előállítottak, a többieket kiszorították a környékről. A tüntetést az ellenzék a Harag napja jelszóval rendezi meg időről időre: márci usban, júniusban és augusztusban volt hasonló, de egyiket sem engedélyezték, és mindegyiket szétverték. (MTI)

Szaúdi diplomata kért politikai menedéket

Egy Los Angelesben állomásozó szaúdi diplomata homoszexualitására hivatkozva kért politikai menedéket az Egyesült Államokban, mert attól tart, hogy hazájában kivégeznék. Az NBC News jelentése szerint Ali Ahmed Aszeri – aki öt éve dolgozott hazája konzulátusán – illegalitásba vonult, mert a szaúdi titkosszolgálat kiderítette, hogy homoszexuális, és ezért hazarendelték. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.