Távirati stílusban

Irán nem épít urándúsító üzemet?

Tagadta az iráni atomprogram vezetője egy iráni ellenzéki szervezet információját, miszerint új, titkos atomlétesítmény épül urándúsítás céljára. Ali Akbar Szálehi azt is kijelentette, hogy Iránban nincs olyan létesítmény, amely ne lenne bejelentve a Nemzetközi Atomenergia-ügynökségnek (NAÜ). Időközben az Iráni Nemzeti Ellenállási Tanács két tagja Washingtonban információkat adott át az amerikai kormánynak, a washingtoni kongresszusnak és a NAÜ-nek az új atomlétesítményről, amelynek építését 2005-ben kezdték meg. (MTI)

Karzai tárgyalásra hívta Omar mollát

Hamid Karzai afgán elnök pénteken ismét fegyverletételre és béketárgyalásra szólította fel Omar mollát, a tálibok vezérét, hogy véget vessenek az országot 2001 óta szaggató, mind több halottat követelő erőszaknak. Omar molla, aki 1996 óta áll a tálibok élén, 2001 óta szökésben van. Az államfő múlt szombaton jelentette be, hogy létrehozott egy tanácsot a tálibokkal folytatandó béketárgyalásokra. (MTI)

Vért adott az amerikai nagykövet

Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok budapesti nagykövete is vért adott pénteken a Magyar Vöröskereszt által szervezett véradáson (képünkön), az amerikai szolgálat és emlékezés nemzeti napja alkalmából, a szeptember 11-i terrortámadás kilencedik évfordulóján. (MTI)

Ötszáz panasz a belga pedofíliáról

Közel 500 panasz érkezett Belgiumban ahhoz a vizsgálóbizottsághoz, amelynek feladata a katolikus egyházi személyekhez kötődő szexuális visszaélések feltárása. A bizottság pénteken hozta nyilvánosságra jelentését. Ebből kiderül, hogy az elkövetők közt nemcsak papok, hanem vallásoktatók, illetve az egyház támogatta ifjúsági mozgalmakban részt vevő nevelők is voltak. (MTI)

Bukik a szerb külügyminiszter?

Felmenthetik tisztségéből Vuk Jeremics szerb külügyminisztert – írta a Danas. A belgrádi lap úgy értesült, hogy a tárcavezetőt magához rendelte Borisz Tadics szerb elnök. A szerb diplomácia vezetője nehezményezi, hogy az ENSZ-közgyűlés Koszovóval foglalkozó ülésére olyan szerb állásfoglalás került, amely – európai államok nyomására – jelentősen tompította az eredeti megfogalmazást. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.