Vita lett a tálib fenyegetésből

A magyar kormány szövetségi kötelezettségvállalásait eddig sem szabta újsághírekhez és ezután sem kíván érdemben reagálni az ilyen megnyilatkozásokra – tudatta közleményben a Honvédelmi Minisztérium azzal a pakisztáni sajtóhírrel kapcsolatban, mely szerint a tálibok egyik szóvivője arra szólította fel Magyarországot, vonja ki csapatait a közép-ázsiai országból.

– Propagandaháború is folyik Afganisztánban, és ebben a NATO vesztésre áll – mondta Wagner Péter, a Magyar Külügyi Intézet Közép-Ázsiával foglalkozó munkatársa, akinek blogján először jelent meg a fenyegetésről szóló hír. Hozzátette: a fenyegetést nem szabad félvállról venni, de nem is szabad túlértékelni a jelentőségét.

„Szükségünk van önökre Afganisztánban, lehet, hogy egyszer önöknek is szükségük lesz ránk; a terrorizmus elleni küzdelem mindannyiunkat érint” –mondta Karl Lamers német biztonságpolitikus, a német parlament alsóháza, a Bundestag védelmi bizottságának elnökhelyettese Budapesten a magyar katonák afganisztáni küldetése kapcsán. Lamers elmondta: a NATO azért van jelen Afganisztánban, mert meg kell előzni annak a lehetőségét, hogy az al-Kaida és a tálibok exportálják a terrorizmust a világ más részeibe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.