Távirati stílusban

Új választások lesznek Belgiumban?

A júniusi parlamenti választások óta nem sikerült Belgiumban kormányt alakítani. Albert belga király a hét végén a törvényhozás két házának elnökeit kérte fel a puhatolózó tárgyalások újraindítására, miután a vallon szocialista Elio Di Rupo visszaadta megbízatását. Előtte a választások győztese, a Flandria függetlenségét hirdető Bart De Wever próbálkozott, de hiába. Belgiumban nem szokatlan a hónapokig tartó kormányalakítási folyamat, ám most elképzelhető, hogy új választást kell kiírni az EU soros elnökségét adó országban. (Brüsszeli tudósítónktól)

Sarrazin az elnöktől vár meghallgatást

A muzulmán bevándorlókat bíráló nyilatkozataival és könyvével a német belpolitika homlokterébe került bankár azt várja az államfőtől, hogy meghallgassa őt, mielőtt döntene felmentése tárgyában. Thilo Sarrazin elbocsátására a Bundesbank elnöksége tett javaslatot Christian Wulff szövetségi elnöknek. Sarrazin a Der Tagesspiegelnek azt nyilatkozta: „Az az érzésem, hogy a lakosság 90 százaléka pontosan megértette, miről beszélek. Talán azok is értenek, akik hadat üzentek nekem.” (MTI)

Öngyilkos akció Dagesztánban

Öngyilkos merényletet követtek el vasárnapra virradó éjszaka Dagesztánban egy katonai egység ellen, öt ember meghalt, további 26 megsérült. Dmitrij Medvegyev orosz elnök utasította a védelmi minisztériumot, hogy gondoskodjon az áldozatok családjainak nyújtandó megfelelő támogatásról, és erősítse meg a katonai intézmények védelmét Dagesztánban. (MTI)

Robbanások rázták meg Bagdadot

Két nagy erejű robbanás történt vasárnap Bagdadban, kórházi források nyolc halottról beszélnek. Egy öngyilkos merénylő röpítette levegőbe robbanóanyaggal megrakott gépjárművét. A merényletre öt nappal azután került sor, hogy hivatalosan véget ért az Egyesült Államok harci küldetése Irakban. (MTI)

A Vatikán segítené az elítélt iráni nőt

A Vatikán a diplomácia eszközeivel igyekszik egy halálra ítélt iráni nő érdekében közbenjárni a teheráni hatóságoknál – közölte a Szentszék szóvivője. A pápai állam most először nyilatkozott Szakine Mohammadi Astiani ügyében. Az asszonyt házasságtörés és férje meggyilkolásában való bűnrészesség miatt ítélték megkövezésre. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.