Távirati stílusban

Halálos zavargások Mozambikban

Zavargások törtek ki szerdán Maputóban, ahol a mozambiki rendőrség tüzet nyitott a magas árak miatt tiltakozó tömegre, s egyes jelentések szerint legalább hat ember életét vesztette. A kormány szerdán harminc százalékkal emelte a kenyér árát, ezek nyomán vonult a tömeg az utcákra. Arnaldo Chefo rendőrségi szóvivő azt is közölte, hogy a tüntetőkre azért tüzeltek éleslőszerrel, mert a gumilövedék kifogyott a rendőrök fegyveréből. (MTI)

 

Korrupciós ügyek a cseh kormányban

Távozni kényszerült hivatalából Jaroslav Kopriva, a cseh védelmi miniszter helyettese, mert kiderült, hogy egy közbeszerzési ügy tárgyalásán csúszópénzt kért. A korrupciós ügyre a Mladá Fronta Dnes című liberális napilap derített fényt. Miután az újság a bizonyítékokat átadta a védelmi miniszternek, és szerdán nyilvánosságra hozta, Alexandr Vondra azonnal menesztette helyettesét. (MTI)

Thaiföld elhalasztja But kiadatását

Elhalasztották Thaiföldön Viktor But orosz fegyverkereskedő kiadatási ügyét, legalább újabb ügyének első bírósági meghallgatásáig – közölte az üzletember felesége. Előzőleg a thaiföldi bíróság már döntött a kiadatásról, de időközben Washington újabb bűnügyekben is vádat emelt But ellen, s a thaiföldi hatóságoknak most ezekről is dönteniük kell. (MTI)

Azeri–örmény incidens Karabahban

Három örmény és két azerbajdzsáni katona halt meg Karabah közelében, egy összecsapásban, amelynek kirobbantásával Baku szerdán Jerevánt vádolta meg. Az azeri védelmi minisztérium által kiadott közlemény szerint az örmény erők kedden tettek kísérletet állásaik lerohanására, de az azeri erők visszaverték ezt a támadást. Az Azerbajdzsánba ékelődött, többségében örmény lakosságú Karabah 1988 óta nem ismeri el Baku fennhatóságát. (MTI)

Pakisztáni akció lázadók ellen

Több mint ötven emberrel – lázadókkal, családtagjaikkal és ártatlan civilekkel is – végzett a pakisztáni légierő kedden este az ország északnyugati határvidékén. A harci repülőgépek három bombázást hajtottak végre az afgán határ térségében található Haibár törzsi területen, amelyek során leromboltak egy kiképzőtábort. (MTI)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.